Şırnak İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Açıklaması

Şırnak İl Kültür Turizm Müdürü Teymur Erol, "Şırnak'ta 99 tescillenmiş kültür varlığı bulunuyor. Bunlara bir yenisi eklemek için çalışmalara başladık" dedi.

Erol, yaptığı açıklamada, tescilli 99 kültür varlığına sahip olduklarını belirterek, ancak ilde bu sayıdan daha çok kültür varlığı bulunduğunu savundu.
Bugüne kadar çeşitli nedenlerle gidilemeyen yerlerdeki kültür varlıklarının da tescil edilmesini istediklerini ifade eden Erol, "Şırnak'ta 99 tescillenmiş kültür varlığı bulunuyor. Bunlara bir yenisi eklemek için çalışmalara başladık" diye konuştu.

Erol, Diyarbakır'daki uzmanların da Şırnak'ta incelemelerde bulunacağını kaydederek, şunları dile getirdi:
"Vatandaşlarımız da herhangi bir yerde tespit etiği bir kültür varlığını bir dilekçe ile Diyarbakır Koruma Bölge Kurulu'na yada bize bildirebilecek. Bu doğrultuda uzmanlar bölgeye gelerek inceleme yapacak. Uzmanlar yapacakları inceleme ile eserlerin korunması gereken bir kültür varlığı olup olmadığına karar verecek. Bu hafta Diyarbakır'dan gelecek uzman bir ekiple Güçlükonak yolu üzerindeki Damlarca köyündeki 'Timur pençeleri' ve 'Finik harabeleri' diye adlandırılan yere giderek eserlerle ilgili inceleme yapılacak. İnceleme sonunda oradaki eserleri tescillemeyi ümit ediyoruz."
Kaynak: AA