Bucalılar, 17 Ağustos Depremi'ni Bir Kez Daha Yaşadı

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük’te meydana gelen ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremi unutmamak ve unutturmamak adına Buca’da etkinlik düzenledi.

Bucalılar, 17 Ağustos Depremi'ni Bir Kez Daha Yaşadı

Şirinyer pazaryeri yakınlarında stant kurularak toplumda deprem bilici oluşturmayı hedefleyen etkinliğe Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da destek verdi. Başkan Piriştina, “17 Ağustos da yaşanan acıların tekrar yaşanmaması, hataların tekrar edilmemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ayhan Emekli önderliğinde düzenlenen etkinliğe Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Disk’e bağlı Emekli Sen sendikası üyeleri, Buca Kent Konseyi yönetimi ile vatandaşlar destek verdi. Kurulan stant da katılımcılara olası bir deprem anında yapılması gerekenleri anlatan kitapçık, 17 Ağustos depremini anlatan broşürler dağıtıldı. Katılımcılara ayrıca İnşaat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan şapka ve düdük hediye edildi.

Etkinliğe destek vererek standı ziyaret eden Başkan Levent Piriştina’ya stant hakkında bilgi veren İzmir Şubesi Başkanı Ayhan Emekli, amaçlarının 17 Ağustos’u unutmamak ve unutturmamak olduğunu söyledi.

Başkan Piriştina da yapılan etkinliğin, depreme karşı duyarlılık yaratmak ve toplumda deprem bilincini yaygınlaştırmak için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Piriştina, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA