İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Açıklaması

İsrail'in, Gazze'nin farklı bölgelerine hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda 22 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki ez-Zeytun Mahallesi ile Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinde iki eve düzenlediği saldırıda 2'si çocuk 3, Han Yunus'un doğusundaki el-Karara beldesinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 9, Gazze'nin kuzeyindeki bir noktaya düzenlediği saldırıda 7, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentine düzenlediği saldırıda ise 3 olmak üzere 22 kişinin yaralandığını belirtti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ise İsrail, savaş uçakları, deniz kuvvetlerine ait hücumbotlar ve top atışıyla düzenlediği 60'tan fazla saldırıda, Gazze'nin farklı bölgelerindeki 33 noktayı hedef aldı.
İsrail deniz kuvvetlerine ait hücumbotlar, Gazze'nin orta kesiminde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir askeri alanın yanı sıra başka bir noktaya da saldırdı.
İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir askeri alanın yanı sıra 3 eve, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliya beldelerinde bir araba parkı, ev ve değişik 7 noktaya, Gazze'nin doğu ve kuzeyinde 2 ev ile 9 değişik hedefe saldırı düzenledi.

Kaynak: AA