Kto Eğitim ve Sağlık Vakfı'ndan Bakan Müezzinoğlu’na Ziyaret

Konya Ticaret Odası (KTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetimi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kto Eğitim ve Sağlık Vakfı'ndan Bakan Müezzinoğlu’na Ziyaret

Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşen ziyarete KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ün beraberinde AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ile vakıf yönetiminden Halit Karakurt, Mehmet Polat, Ömer Faruk Okka ve Mustafa Dolular katıldı.

Konya Ticaret Odası’nın Yeni Fuar Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi projeleri hakkında Bakan Müezzinoğlu’na bilgi veren Başkan Öztürk 2015-2016 akademik döneminde KTO Karatay Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ne öğrenci alımına başlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Başkan Öztürk, “Oda olarak Konya’nın dış ticaretini ve nitelikli eleman istihdamını artıracak projeler konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Anadolu’nun en büyük fuar merkezini Konya’ya kazandırdık. Konya ve Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan nitelikli ara eleman açığı konusunda çözüm üretmek amacıyla hazırladığımız Mesleki Eğitim Merkezi projemiz de Kalkınma Bakanlığı’ndan onay aldı. Önümüzdeki aylarda merkezimizin inşaatına başlayacağız. Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılan KTO Karatay Üniversitemiz de ilk lisans mezunlarını verdi. Fiziki yapılandırılmasını iki yıl içerisinde tamamlamayı planladığımız Üniversitemizde akademik ve idari yapılanmamızın kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Konya bölgesinde ticarette, sanayide, eğitimde hızla ilerlemektedir. Bu ilerleme sağlık sektöründe de görülmektedir. Hükümetimizin de bu konuda şehrimize yatırımlarıyla, Konya Orta Anadolu’nun sağlık merkezi olacaktır. Bu açıdan üniversite olarak Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi kurulması konudan çalışmalarımıza ağırlık verdik. Fakültelerimizin kuruluş kararı YÖK’ten onay aldı. Bakanlar Kurulu’nda da onaylanması ile 2015-2016 akademik yılında öğrenci almayı planlıyoruz. Türkiye son on iki yıllık dönemde birçok reform hayata geçirdi. Bu dönemde sağlık alanında reformlara ayrı bir önem verildi.

Sayın Bakanımızın döneminde de bu reformlar daha ilerilere taşınacaktır. Bu açıdan kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Konya'nın ulaşımda, eğitimde, tarımda, enerjide, turizmde, üniversite sayısında ve sağlıkta büyük gelişmeler gösterdiğini söyleyerek, “Devasa bir sağlık tesisi olan Konya Şehir Hastanesi yatırımı, 2 milyon nüfusu ile Konya’mızın ve bölge illerinin sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayacaktır. Diğer devlet hastaneleri ve özel sektörün yatırımlarıyla Konya sağlık merkezi olacak. Sayın Bakanımıza şehrimize yapılan tüm bu yatırımlarda destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Konya Ticaret Odası’nın Konya’ya yaptığı hizmetleri takdirle karşıladığını belirterek, projelerin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Konya’nın her alanda hızla ilerlediğini görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, Bakanlık olarak Konya’da gerçekleştirilen projelere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA