Erzurum Kongresi Ruhunu Yeniden Yaşatacaklar

Erzurum Kongresi, 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında devlet tiyatrosu sanatçıları tarafından temsili olarak canlandırılacak.

Anadolu'da milli mücadele birliğinin kurulmasının önemli adımlarından olan kongreyi temsili canlandıracak Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) sanatçıları, provalarını müdürlük binasında sürdürüyor.
EDT'de görev yapan 11 sanatçı tarafından hazırlanan oyun, 23 Temmuzda tarihi Kongre binasında sahnelenecek. Oyun, bina dışında vatandaşlara sinevizyon aracılığıyla izletilecek.
Provaları izleyen EDT Müdür Yardımcısı Arif Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahneleyecekleri temsilin tarihsel sorumluluğunun farkında olduklarını söyledi.

Erzurum Kongresi ruhunun yaşatılacağı temsilde yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Atalay, ekip olarak bu işe çok iyi hazırlandıklarını belirtti.

Atalay, Atatürk Üniversitesi tarih bölümünden destek aldıklarına dikkati çekerek, provalarının aralıksız devam ettiğini, çarşamba günü güzel bir oyunla seyirci karşısına çıkacaklarını anlattı.
Daha önce protokol üyelerine sunulan temsilin bu yıl vatandaşlara izletileceğini belirten Atalay, "Temsili canlandırmayı Kongre binasında yapacağız. Valilik bunu Kongre binası dışında halka izletmeyi düşünüyor. Valilik, etkinlikleri 23 Temmuz Erzurum Kongresi Haftası olarak bir haftaya yaymış durumda. Bizim seyircimiz daha çok protokol oluyor ve tek gösterimle sonlandırıyoruz. Umarım valilik bu sefer halkı daha çok işin içine katacak ve bu temsili canlandırmayı Kongre binasının dışındaki vatandaşa da izletecek" şeklinde konuştu.

Atalay, temsilin canlandırılmasında desteklerini esirgemeyen Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Erzurum Valiliği'ne de teşekkür etti.
Kaynak: AA