Bakan Güllüce'den Kağıthane Belediyesi'ne Ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye'nin dünyada öncü ülke hızını bozmaması lazım. Bu da Sayın Başbakan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla mümkün. Türkiye'nin bu istikrarının devam etmesi gerekir" dedi.

Güllüce, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Fazlı Kılıç ile yaklaşık yarım saat görüşen Güllüce, seçimden sonra Kağıthane Belediyesi'ne gelip Kılıç'ı tebrik etmek istediğini söyledi.

Bakan Güllüce, "Kağıthane, çok başarılı belediyelerimizden biri. Belediye başkanımızı da yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Kağıthane son 10 yıl içinde enteresan bir vizyona, yapıya ve çehreye ulaştı. Şehircilik bakımından da güzel bir örnek" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm yasası ve ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendiren Güllüce, şunları kaydetti:
"Kentsel dönüşüm çok hızlı bir şekilde devam ediyor. En kötü halde 8-10 sene içerisinde sıfırlanmamış bina kalmamış olacak. Türkiye gelişiyor ve büyüyor. İnsanların konut alma şansı, yatırım yapma şansı artıyor. Allah bu düzeni ve hızı bozmasın. Allah herkesin iş, aş ve ev sahibi olmasını nasip etsin. Şimdi insanlar ev sahibi olabiliyor. TOKİ aracılığıyla 600 bin insan AK Parti hükümetinde ev sahibi yapıldı. Büyük bir rakamdır."

- Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Güllüce, cumhurbaşkanlığı seçimlerine de işaret ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasının kendisini çok heyecanlandırdığını ve umutlandırdığını söyledi.

Bakan Güllüce, sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye'nin dünyada öncü ülke hızını bozmaması lazım. Bu da Sayın Başbakan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla mümkün. Türkiye'nin bu istikrarının devam etmesi gerekir. Çatı, matı bir şey var ama herkes bunu duyunca gülmeye başlıyor, pek ciddiye almıyorlar. Herkes bir şeyde ittifak ediyor, o da Sayın Başbakan'ın 10 Ağustos akşamı önemli bir fark atarak cumhurbaşkanlığını kazanacağıdır. Muhalefette, şu parti veya bu partide olan herkes kabulleniyor, ittifak ediyor. İttifak etmediği konu şu, yüzde 50'den ne kadar fazla alacak."
Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, Bakan Güllüce'ye lale figürlü plaket takdim etti.
Kaynak: AA