'Arap Harfli Yazıtlar ve Ahlat Mezar Taşları Çalıştayı'

Bitlis Eren Üniversitesi, Ahlat Belediyesi ve Türk Dil Kurumu işbirliğiyle düzenlenen "Arap Harfli Yazıtlar ve Ahlat Mezar Taşları Çalıştayı" kapsamında Selçuklu Meydan Mezarlığı gezildi.

Çalıştay kapsamında, katılımcılarla dünyanın en büyük İslam mezarlığı olarak bilinen Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı gezen Türk Dil Kurumu (TDK) Başkan Yardımcısı Ali Karaçalı, gazetecilere açıklama yaptı.
TDK olarak Türkçe ve Türk dilinin çeşitli sorunlarıyla ve alanlarıyla ilgili üniversitelerle işbirliği içerisinde birçok program düzenlediklerini anlatan Karaçalı, "Ulusal veya uluslararası birçok sempozyuma destek verip, birlikte yapıyoruz. Bu sempozyum ise 'Arap Harfli Yazıtlar ve Ahlat Mezar Taşları' adını taşıyan bir sempozyum. Türk Dil Kurumu olarak böyle bir sempozyumu belki ilk kez yapıyoruz. Daha önce yurt dışında bir sempozyuma katılmıştık ve orada da özellikle Yenisey yazıtlarıyla ilgili bir program yapmıştık" dedi.

Sempozyumun bilimsel tarafı olduğu kadar kültürel gezi programı da olduğunu belirten Karaçalı, hedeflerinin mezar taşları konusunda bir duyarlılık oluşturmak olduğunu belirtti.

Kaynak: AA