Çevre Bilinci Olan Bayrampaşalı Öğrenciler Ödüllendirildi

Bayrampaşa Belediyesi, Dünya Çevre Günü sebebiyle ilçedeki okullar arasında düzenlediği atık pil toplama, en yeşil okul ve atık ambalaj tasarım yarışmalarında dereceye girenleri ödüllendirdi.


Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Çevre Günü programı, Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlendi.

Programa Başkan Atila Aydıner’in yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Atık Pil Toplama, En Yeşil Okul ve Atık Ambalaj Tasarım yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. Atık materyal tasarım yarışmasında Bayrampaşa Ortaokulu, atık pil toplama kampanyasında Uluğbey Ortaokulu, ambalaj attığı toplama yarışmasında ise Tuna Anaokulu, Kocatepe İlkokulu ve Bayrampaşa İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Birinci olanlara diz üstü bilgisayar, fotokopi ve fotoğraf makinesi ile çeşitli hediyeler verildi.

Çevre Günü Özel Programı’nda konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner belediyenin düzenlediği etkinliklerle Bayrampaşa’da yaşayan vatandaşları çevreye duyarlı hale getirdiklerini söyledi.

Okullarla beraber düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllendirildiğini kaydeden Başkan Aydıner konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Çevre dostu olduğumuzu, çevreye olan duyarlılığımızı bir kez daha bugün bu çevre gününde tüm dünyaya duyurmamın mutluluğunu evlatlarımızla beraber yaşıyoruz. Burada iştirak eden bütün okul müdürlerine, öğrencilerimize, katkıda bulunan herkese ayrıca bu çevre günü münasebeti ile teşekkür ediyorum ve çevremizi koruyalım diyorum. Çevremiz bizim dostumuzdur, çevremiz bizim evimizdir. Evimizi nasıl koruyorsak, temiz tutuyorsak, sokağımızı, çevremizi, caddelerimizi, parklarımızı da aynı şekilde mutlaka temiz tutmak zorundayız çünkü ülkemize turistler geliyor, dış dünyadan insanlar geliyor. Temiz bir çevre duyarlı bir çevre için Bayrampaşa’da el ele, omuz omuza çocuklarımızla beraber Bayrampaşa’yı tertemiz bir geleceğe hazırlıyoruz.”
Kaynak: İHA