Tatilciler İlgi Gösterince Sezon Balıklarında Fiyatlar Arttı

Balıkesir'in Marmara Denizi kıyısındaki turizm merkezlerinden Erdek'e gelen tatilcilerin talep göstermesi sonucunda sezon balıklarında fiyatlar yükseldi.

Yaz aylarında özellikle tatilcilerin akşŸam sofralarının değŸişŸmez lezzetlerinden olan balık, yasağŸın devam etmesi, havyar dönemi olması ve balığŸın derine kaçması nedeniyle cep yakıyor.
Okulların tatile girmesinin ardından turizm hareketliliğŸi artan Erdek'te, balığŸa olan ilgi de yükselince fiyatlar iki hafta öncesini aratır hale geldi. Fiyatların yüzde 80'e varan oranlarda arttığŸı Erdek'te yaklaşŸık 1,5 kilogramlık kaplarla satılan bako 40 lira, levrek 70 ve istavrit ise 35 liraya kadar yükseldi.
Erdek Balıkçılar DerneğŸi BaşŸkanı Ali Demiray, yaz aylarında talep olduğŸu için balık fiyatlarının çok yükseldiğŸini belirterek, "Balık yasağŸı var. Genellikle çapari ve uzatma ağŸları ile yakalanan balıklar geliyor. Bu da talebi karşŸılamıyor. Arz-talep dengesi bozulunca sezon balıklarında fiyatları anormal yükseliyor" dedi.

Bandırma'da ise olta balıkçılarının yakalayıp akşŸam saatlerinde satışŸa sundukları istavritlere de büyük talep oluyor. Sandalların karaya yanaşŸmasıyla, vatandaşŸlar taze balık alabilmek için adeta yarışŸıyor.
 
Kaynak: AA