Kabotaj Bayramı Ramazan Ayı Dolayısıyla Erken Kutlanacak

Kumluca Belediyesi tarafından organize edilen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, 25 Haziran günü Mavikent Mahallesi, Karaöz mevkiinde kutlanacak.

Kumluca Belediyesi'nde, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarıyla ilgili, Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç, belediye meclis üyeleri ve ilgili belediye personelinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Bu yıl 1 Temmuz'un Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla kutlama programını erken döneme aldıklarını ifade eden Çetinkaya, kutlamaların dolu dolu ve eğlenceli geçeceğini söyledi.

Etkinliklerle ilgili Mavikent Mahallesi Karaöz mevkiinde hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Çetinkaya, "Biz bu yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı şenlik havasında kutlansın temennisiyle 'Mavikent Deniz Şenliği' olarak kutlamaya karar verdik. Hazırlıklarımız devam ediyor, halkımızın gönüllerince eğlenecekleri hoşça vakit geçirecekleri bir etkinlik olmasını temenni ediyoruz. Bu toplantıdaki amacımız da eksiklerimizi görerek önceden gidermek. Tüm halkımızı etkinliğimize bekliyorum" dedi.

Etkinlikler kapsamında yüzme, sualtı, tekne yarışları ve yağlı direkten bayrak alma yarışları yapılacağını kaydeden Çetinkaya, yarışmalarda dereceye giren yarışmacıların ödüllendirileceğini vurguladı. Çetinkaya ayrıca, bu yılki etkinliklerde farklılık olarak Gürcü Kafkas Halk Oyunları ekibinin de özel bir gösteri sunacağını bildirdi.
Kaynak: AA