Arü’nün Farsça Kursu Tamamlandı

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) üyesi üniversiteler arasından pilot üniversite olarak seçilen Ardahan Üniversitesi (ARÜ)’nin ev sahipliğinde, İran Fars Dili Akademisi ve Bünyad-i Saadi işbirliği ile gerçekleştirilen ARÜ Farsça Kursları’nın ilki tamamlandı.

Arü’nün Farsça Kursu Tamamlandı
Temel, orta ve yüksek olmak üzere üç farklı seviyeden oluşan kursların ilki temel düzeyde verildi.

45 saatlik kursun sonunda başarılı olan kursiyerlere A1 ve A2 derecelerinde sertifikaları ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan tarafından ARÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen tören ile takdim edildi.
Mart, Nisan ve Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen kurs, ARÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ghadir Golkarian tarafından verildi.

Kursiyerlerin büyük bir ilgi ile dersleri takip ettiklerini belirten Prof. Dr. Golkarian şöyle konuştu; “Farsça kursunun, Türkiye'nin en kadim ve yakın komşusu olan ülkenin resmi dili olarak özellikle Ardahan Üniversitesi’nde düzenlenmesi çok anlamlı ve yararlı olmuştur. Zira, Ardahan ili İran'a yakınlığından dolayı ister ticari ister kültürel ve turizm isterse de siyasi yönden Farsça’ya zemin hazırlaması önem arz etmektedir. Buradaki katılımcılar çeşitli yönlerden iletişimlerini sağlamlaştırdıkları gibi edebiyat öğrencileri de bu dil ile eski Türk edebiyatıyla yakında iç içe olabileceklerdir.” dedi.

Düzenlenen sertifika töreni sonrasında TÖMER Müdürü Dr. Mehmet Özeren şu açıklamalarda bulundu: “ARÜ Türkçe Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) binasında verilen kurslara akademisyenlerden, memurlardan ve öğrencilerden oluşan 16 kursiyer katıldı.

Program kapsamında Farsça Temel Düzey eğitimi verdik. Kurs sonunda yapılan sınava bağlı olarak katılımcılara Temel Düzey A1/ A2 Sertifikası ve Katılım Belgeleri takdim edildi. Ayrıca kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu’nun desteğiyle İran Kültür gezisine katılacaklardır. Ayrıca sonraki dönemlerde orta ve yüksek seviye kursları düzenlenecek ve bu kurslarımızda başarılı olan kursiyerlere ise İran İslam Cumhuriyeti üniversiteleri tarafından tanınan “International Persian Languange Teaching (IPLT)” diploması verilecektir. IPLT diploması, hem Türkiye Cumhuriyeti’nde hem de İran İslam Cumhuriyeti’nde kursiyerlerin eğitim hayatı boyunca kendilerine birçok avantaj sağlayacaktır.” dedi.

Kaynak: İHA