Tufag'tan Halk Oyunları Gösterisi

Turizm Folklor Araştırma ve Geliştirme Derneği (TUFAG) folklor ekibi, derneğin kuruluşun 30| yıl dönümü nedeniyle bir gösteri gerçekleştirdi.

TUFAG Başkanı Tamer Çınar, Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen "30| Yıl TUFAG Özel Gösterisi"nin açılışında yaptığı konuşmada 30| yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bir senenin emeklerini, alın terini sergileyeceklerini ifade eden Çınar, "Dile kolay tam 30 sene geçmiş. Geriye dönüp baktığımızda ne kadar doğru işler yaptığımızı görüyoruz. Pırıl pırıl gençlerimizin geldiğini görüyoruz. Gözümüz arkada kalmayacak. 30 yıl evvel çıktığımız bu yolda buna katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Derneğimiz bu sene 4 halk oyununu daha repertuvarına kattı. Bunun sağlanmasında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çınar, ardından katkılarından dolayı Yalova Belediyesi Yardımcısı Halit Güleç'e plaket takdim etti. Güleç de derneğin Yalova için önemli bir kuruluş olduğunu belirterek, "Yıllardır düzenlenen uluslararası halk oyunları festivalini düzenleyen derneğimiz Yalova'mızın her zaman gururu olmuştur. Derneğin çalışmalarına bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Daha sonra folklor ekipleri tarafından çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterileri sahnelendi.
Kaynak: AA