Kuruma Riski Bulunan Barajdaki Balıklara Can Suyu

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kuraklığın etkisiyle su seviyesi büyük oranda düşen Şarkışla Barajı'ndan önceki gün iki balıkçı tarafından ağlarla toplanarak kıyıdaki havuza konulan çok sayıda balık, Yapıaltın Barajı'na bırakıldı.

Şarkışla Barajı'nın su seviyesinin düşmesi üzerine, kıyıdaki restoranın işletmecisi Bekir Çakıroğlu'nun isteğiyle balıkçılar Gürsel Kiraz ve Atilla Erdem tarafından ağlarla toplanarak havuza bırakılan balıklar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün aracıyla Yapıaltın Barajı'na götürüldü.
Aralarında turna ve yayın balıklarının da bulunduğu çok sayıda balık, Çakıroğlu ve restoran personeli tarafından Yapıaltın Barajı'na bırakıldı. Çakıroğlu ve beraberindekilere, Şarkışla Belediyesi zabıta ekipleri ve vatandaşlar yardım etti.
Bekir Çakıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruma riskiyle karşı karşıya olan Şarkışla Barajı'ndan topladıkları yaklaşık 3 bin balığı Yapıaltın Barajı'na bıraktıklarını belirterek, "Barajda, muhtemelen çok az balık kalmış olabilir. Gücümüzün yettiği kadarıyla almaya çalıştık. Bundan sonrası nasıl olur bilemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA