Termal Sağlık Turizmi İçin Daha Fazla Tanıtım Yapılacak

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, termal sağlık turizmi konusunda daha fazla tanıtım yapacaklarını söyledi.

Termal Sağlık Turizmi İçin Daha Fazla Tanıtım Yapılacak

"Termal Sağlık Turizmi Yatırım ve Teşvik Tanıtım Toplantısı", Karahayıt’taki Doğa Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Hizmetler ve Devlet Yardımları Daire Başkanı Özge Dumlupınar, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahmi Kaya ve turizmciler katıldı

Toplantıda konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir termal sağlık turizmi alanında yapılan düzenlemelerle, yatırımcıların, 5'inci Bölge teşviklerinden yararlanabileceğini söyledi.

Bölgenin çok önemli kaynaklara sahip olduğunu belirten Vali Demir, "Termal sağlık turizmine yatırım yapmak isteyenlere önemli teşvikler verilecek. Denizli neresinde olursa olsun termal anlamda kim ne yatırım yapmak isterse 5'inci Bölge teşviğinden yararlanacak. Yatırım kararı alan firmalarımız bu teşvikleri alarak yollarına devam edecek. Denizli yeni tesislerin hizmete girmesi ile birlikte termal turizmde model kent olacak" dedi.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş ise Denizli’nin önemli bir kent olduğunu ifade ederek, "Termal Sağlık Turizmi ve tüm sağlık turizmi için öne çıkan fiyat, bekleme süresi, hekimin ya da kurumun bilinirliliği, ülke koruması, özel hayatın korunması, turistik yararlanım, mesafe ve bilgiye ulaşım gibi konular var. Denizli’de termal sağlık turizmin gelişimi için bunlar bir zorunluluk. Liste bu ise, termal zenginliği, tarihi ve doğal dokusu ile tedavi arayan turistlerin gelmesi gereken tek yer Denizli. Denizli’de bölge de kalanlar ise 1 veya 2 gün kalıyor bu büyük bir sıkıntı. Bunu gidermemiz gerekir" şeklinde konuştu.

Ömer Tontuş, bölgenin daha iyi tanıtılması için de çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA