Piyanist Davıd Martello Soma İçin Konser Verdi

Piyanist David Martello, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için Eskişehir’de bir konser verdi.

Piyanist Davıd Martello Soma İçin Konser Verdi

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle Eskişehir’e gelen İtalyan asıllı David Martello, piyano resitali gerçekleştirdi. 1960’lı yıllardan kalma arabası, piyanosunun içinde bulunduğu römorku ve bisikleti ile kente gelen piyanist, Türkiye'de 4’üncü konserini verdi. ‘Soma için piyano’ diyerek konserine başlayan sanatçı, daha önce konser turuna İzmir, Bodrum ve Ankara’da devam etmişti

Tekerlekli piyanosuna bağladığı bisikleti ile Espark Alışveriş Merkezi önüne gelen sanatçı, burada birkaç tur döndükten sonra konserine başladı.

David Martello, çalmış olduğu eserlerle dinleyenlerden büyük beğeni topladı. Martello, konser verdiği şehirlerde topladığı bağışlarla son olarak Soma’ya gidip, maden faciasında yaşamını yitiren şehit ailelerinin bu yıl üniversite kazanan öğrencilerine burs imkanı sağlayacak. Piyanist David Martello, Eskişehir konserinden sonra İstanbul’a hareket etti.
Kaynak: İHA