Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı devam toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında yapıldı.

ASAT binası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, Konuksever Mahallesinde yapılması planlanan alışveriş merkezi kararıyla ilgili itirazlar reddedilerek alanın konut alanı olarak kalması kararlaştırıldı.
Kariyer Ofisi ve Özel İstihdam Bürosuyla ilgili maddenin oylanmasından önce konuşan CHP grup sözcüsü Songül Başkaya, istihdam konusunda birçok iş yapmış ofisin kapanmaması gerektiğini belirterek "Ofisin devam edeceğini ve hatta geliştirilmesi gerektiğini düşünerek kapatılmamasını istiyoruz. Devam edebileceğini düşünüp, kapatılması kararına katılmıyoruz" diye konuştu.

Yapılan oylamada Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın iş ve işçi bulmak için kurduğu Kariyer Ofisi Özel İstihdam Bürosu'nun kapatılmasına ve yetkilisi Cemal Öcal'ın da görevinin sonlandırılmasına oy çokluğuyla karar verildi.

Toplantıda ayrıca, Büyükşehir Belediyesinin yüzde 96 ortağı olduğu Antepe İnşaat'ın ilçelere daha kolay hizmet verebilmesi amacıyla iki asfalt üretim tesisi kurulması oy birliğiyle kararlaştırıldı.
Kaynak: AA