'Mısır'ın Kalkınma Paradigması Açıklaması

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Kalkınma Danışmanı Hüseyin el-Kazzaz, ülkesindeki gençlerin mücadelelerine devam ederek, hayal edilemeyecek kadar güzel bir Mısır kuracağını söyledi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) liderlerinden Kazzaz, Genç Siviller ile Nahda Network iş birliğiyle Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Mısır'ın Kalkınma Paradigması: Devrimden Önce Darbeden Sonra" söyleşisinde konuştu.

Mısır'da darbecilerle mücadelenin devam edeceğini dile getiren Kazzaz, darbelerin olmaya devam edeceğini ancak gençlerin özgürce yaşamayı seçeceğini aktardı.
Kazzaz, özgürlük için bedel ödenmesi gerektiğini kaydederek, Mısır'ın nüfus yapısına ilişkin bilgi verdi. Mısır'da nüfusun yüzde 60'ının 25 yaş altında olduğuna işaret eden Kazzaz, gençlerin mevcut sisteme karşı çıktığını, ülkede gerçekleştirilen son seçimlerde nüfusun büyük kısmının oy kullanmadığını dile getirdi.
Kazzaz, "Gençler, mücadelelerine devam ederek hayal edilemeyecek kadar güzel bir Mısır kuracak" dedi.

Devrimle darbe arasında geçen sürede 100 kişilik bir ekiple projelerini uygulamak istediklerini ve uygulamaya başladıklarını söyleyen Kazzaz, grup üyelerinin hiçbir şekilde belirli bir gruba ait olmadığını, hepsinin işinin uzmanı olduğunu ve Mısır'ı düşündüğünü ifade etti.

Kazzaz, konuşmasında bir yıllık süreçteki planlarını uygulamaya geçirme dönemlerini anlattı.
Kaynak: AA