Gül, Gürcü Müzik ve Halk Dansları Gösterisini İzledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki resmi temasları kapsamında Şota Rustaveli Tiyatrosu’nda düzenlenen Gürcü müzik ve halk dansları gösterisini izledi.


Cumhurbaşkanı Gül, Türk-Gürcü İş Forumu’nda yaptığı konuşmanın ardından Tiflis’te bulunan Şota Rustaveli Tiyatrosu’na geçti. Buraya gelişinde ayakta karşılanan Gül, kendisini karşılayanlar arasında bulunan Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia ile ayakta kısa süreli sohbet etti. Ardından kendisi için ayrılan yere oturan Gül, devlet dans topluluğu Sukhishvili tarafından düzenlenen Gürcü müzik ve halk dansları gösterisini izledi. Gül, daha sonra Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili tarafından verilen resmi akşam yemeğine katılmak üzere salondan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Gül’e Gürcü mevkidaşı Giorgi Margvelaşvili’nin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve çeşitli heyet üyeleri eşlik etti.

ŞOTA RUSTAVELİ TİYATROSU
1879-1887 yılları arasında “Sanatçılar Derneği” binası olarak inşa edilen ve barok mimari tarza sahip yapı, adını Gürcistan’ın eski şairlerinden ve “Kaplan Postlu Şövalye” isimli kitabın yazarı Şota Rustaveli’den (1172-1216) alıyor. 2002-2005 yılları arasında restore edilen tiyatro binasında 800, 300 ve 182 kişilik üç salon bulunuyor.
Kaynak: İHA