Slovakya Büyükelçisi Zachar, Vali Güzeloğlu’nu Ziyaret Etti

Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Zachar, Slovakya Cumhuriyeti İçel Fahri Konsolosluğu’nun açılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, “Çabalarımız, ziyaretçilerimizin ilgisinin sadece Antalya ve Adana’ya değil İçel’e çekilmesi yönünde olacak” dedi.

Slovakya Büyükelçisi Zachar, Vali Güzeloğlu’nu Ziyaret Etti

Slovakya Cumhuriyeti İçel Fahri Konsolosluğu’nun açılışına katılmak üzere İçel’e gelen Büyükelçi Zachar, Vali Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. İçel’de olmaktan ve fahri konsolosluğun açılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Zachar, iki ülke ilişkilerinin tarihinde hiç olmadığı kadar iyi durumda olduğunu vurguladı. Slovakyalı vatandaşların en önemli ikinci ziyaret noktasının Türkiye olduğunu ifade eden Zachar, “Slovakya ile Türkiye arasındaki dostluğun ticari ilişkilerle sınırlı kalmayıp sosyo-kültürel faaliyetlerin de arttırılması gayretinde olacağız. Çabalarımız, ziyaretçilerimizin ilgisinin sadece Antalya ve Adana’ya değil İçel’e çekilmesi yönünde olacak” diye konuştu.

Vali Güzeloğlu da Büyükelçi Zachar’ın Türkiye’de 2’inci defa görev aldığını dile getirerek, Zachar’a İçel ile ilgili bilgiler verdi. İçel’in, uluslararası ticarette ve ticarete dönük ilişkilerde her geçen gün gelişen bir kent olduğunu kaydeden Güzeloğlu, “Bunu destekleyen en önemli göstergemiz de ülkemizde giderek artan sayıda fahri konsoloslukların açılması. Bugün yeni bir konsolosluğu ilimizde açacağız. Bu gelişmenin her iki ülke ilişkilerine katkılar sağlayacağına inanıyorum. İçelli bir işadamımızın bunu üstlenmesinin de her iki ülke adına kazanım olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Zachar, Güzeloğlu’na el işlemeli porselen tabak ile Kenya’da büyükelçilik yaptığı dönemde yazdığı kitabı hediye etti ve yakın gelecekte Türkiye üzerine de bir kitap çalışması olacağını aktardı. Güzeloğlu da Zachar’a İçel’e özgü zeytin ve zeytinyağı ürünleri hediye etti.
Kaynak: İHA