Bağlar Belediyesi’nde Halk Toplantıları Sürüyor

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, 5 yıllık stratejik planı oluşturmak için Muradiye Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi.

Bağlar Belediyesi’nde Halk Toplantıları Sürüyor

Bağlar Belediyesi, 5 yıllık stratejik planı oluşturmak ve yaşamsallaştırmak için Bağlarlı vatandaşlarla toplantılarını sürdürüyor. Muradiye Mahallesi’nde halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Bağlar Belediye Eşbaşkanı Eşref Güler, belediye bünyesindeki birim müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, BDP Bağlar ilçe yöneticileri, Muradiye Mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

Özgür Yurttaş Derneği’nde yapılan toplantıda konuşan Güler, vatandaşların dile getirdikleri taleplerin onların en doğal hakları olduğunu belirterek, bu talepleri karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

“BAĞLARLILAR HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIKTIRLAR”
Bağlar halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu belirten Güler, “Seçimlerde oy kaybımızın nedenini belediyelerimizin çalışmamasına yormamamız gerekiyor. Nitekim Bağlar Belediyesi kadar çalışan başka bir belediye de yoktu. Tabi ki bu yetmez. Halkımıza diyoruz ki gelin hep beraber el ele verelim. Güzel bir yaşam istiyorsak el ele vermemiz gerekiyor. Bir arkadaşımız burada trafik sorununa değindi, doğrudur trafik sorunu maalesef var. Halkımız trafiğin belediyenin elinde olduğunu düşünüyor. Trafiğe bir milyon ceza kestik, mahkemede bu para geri çevrilip bize kesti. Halkımız bunun farkında olmalıdır. Trafik belediyenin işi değildir” diye konuştu.

Cadde ve kaldırımların işgal edilmesi Bağlar’ın en büyük sorunlarından biri haline geldiğini vurgulayan Güler, önümüzdeki dönemde ciddi şekilde üzerinde duracaklarını kaydetti.

Güler, şöyle devam etti:
“Bu işin üstüne üstüne gideceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Ama halkımızın da bizim arkamızda durup zabıta personellerimize sahip çıkması gerekir. Yaşlı annelerimiz, engelli yurttaşlarımız bu kaldırımı işgal eden esnaflarımız yüzünden artık sokaklarımızda yürüyemez oldular. Dilerim, önümüze koyduğumuz bütün hedeflere halkımızın gücünü de arkamıza alarak ulaşacağız.”
Toplantı sonrası Muradiye Mahallesi’nde büyük bir yas evinin yapılacağına karar verildi.

Kaynak: İHA