Sigarayı Bıraktırmayı Amaçlayan Oyun İzleyicisiyle Buluştu

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında algısal davranış kontrolü (NLP) teknikleri ve bilinçaltı çalışmaları ile senaryosu yazılan ve izleyicilere sigarayı bıraktırmayı amaçlayan, "Sigaranın İntikamı" tiyatro oyununun galası yapıldı.

Etkinlik, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Senarist Cavit Çakır, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen galanın açılış konuşmasında, sigaranın dünyanın en önemli problemlerinden biri olduğunu söyledi.

Dünyada sigaradan 7 milyon kişinin öldüğünü anımsatan Çakır, "Sigara, bağımlılığa giden maddelerin bir başlangıç, giriş kapısı biz oyunumuzda buna dikkati çekmek istedik" dedi.

Daha sonra Bilinç Oyunculuk Atölyesi tarafından hazırlanan, tiyatro sanatçıları Metin Yıldırım ve Mehmet Kurt'un yer aldığı oyun sahnelendi.
NLP ve bilinçaltı teknikleri uygulanan tiyatroda izleyicilerden bir süre gözlerini kapatmaları ve güzel, temiz bir doğa hayal etmeleri istendi. Daha sonra salona yayılan dumanla oyun başladı.

Ücretsiz olarak sahnelenen, tek perde ve 90 dakikalık oyun boyunca izleyicilerin çeşitli telkinlerle, sigara bağımlılığından kurtulmaları hedefleniyor.
Kaynak: AA