Karabayır, Adrasan ve Özdemir Gölet Çalışmaları

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Karabayır, Adrasan ve Özdemir Gölet ve Sulama inşaat alanların da incelemelerde bulundu.

Karabayır, Adrasan ve Özdemir Gölet Çalışmaları

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür beraberinde Bölge Müdür Yardımcıları Oğuz Kasap ve Şube Müdürleri ile birlikte Korkuteli Karabayır, Kumluca Adrasan ve Elmalı Özdemir Gölet ve Sulama inşaat alanların da incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından Özgür; Korkuteli Karabayır Göletinde Gövde dolgusunun bin 363 kotuna ulaştığını kalan 6 metre’lik kısmın en kısa zamanda tamamlanacağını, Kumluca Adrasan Göleti ve Sulaması İnşaatının gövde sıyırma ve şekil verme kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Elmalı Özdemir Göletinin ise Gövde sıyırma ve şekil verme kazıları ile dipsavak kondüvi betonunun tamamlandığını ve işlerin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Özgür, “İnşallah bu üç Gölet ve Sulama inşaatlarımız tamamlandığında toplamda 16 bin 380 dekar bürüt tarım arazisini borulu sistemle Su'ya kavuşturmuş olacağız. Toprak ve Su birbirlerinin vaz geçilmezidir. Bizler Antalya’mız da yapmış olduğumuz Göl-Su inşaatları ile hem toprağın, hemde iş gücünün verimini artırıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA