Gezi Olaylarıyla İlgili 255 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

Gezi Parkı olaylarına karıştığı iddiasıyla hakkında dava açılan 255 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Davanın bugünkü celsesinde 23 sanık savunmasını yaptı.
İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 255 sanıklı Gezi Parkı davasının yedinci duruşması bugün görüldü.

Duruşmada ifadesi alınacak sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık Yücel Demir, “1 Haziran 2013 günü saat 12.30 sıralarında Galatasaray Lisesi önünde gözaltına alındığını belirterek, “Kanunsuz bir gösteriye katılmak gibi bir amacım yoktu. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Gözaltı otobüsündeyken kendisinin her hangi bir darp ve hakarete maruz kalmadığını ifade eden Demir, “Otobüste bazı kadınların şiddete maruz kaldığına tanık oldum” dedi.

Duruşmada söz alan sanıklardan Mustafa Emrullah, bir arkadaşını ziyaret etmek üzere Üsküdar’daki evinden çıktığını belirterek, “Beşiktaş’ta olayların arasında kaldım. 9-10 kişilik çevik kuvvet ekibi beni darp ettiler, sinkaflı küfürler ettiler. Kafama kask ile vurdular, darbın etkisiyle kendimde değildim ve ters kelepçelenerek otobüse bindirildim. Otobüste gözaltına alınan diğer şahıslar kafamın kanamasını durdurmak için tişört gibi şeyleri kafama bastırdılar. Gösterilerle hiçbir alakam yok, beraatimi talep ediyorum” dedi.

Darpa uğradığını iddia eden Milli Takım Rugby oyuncusu sanık Doğan Doğan, “Yakalandıktan sonra akrep denilen araca sokuldum. İçeride benim gibi 5 şahıs daha vardı. Bizi darp ettiler. Ardından başka bir araca bindirildim ve burada da darpa uğradım ancak herhangi bir müdahalem olmadı. İsteseydim kaçardım yakalayamazlardı zira ben Milli Takım Rugby oyuncusuyum. Tüm bunlara rağmen darp edildim ve çok ağır hakaretlere maruz kaldım” şeklinde konuştu.

Duruşmada ifadesi alınamayan sanıkların, savunmaları yarın alınacak.
Kaynak: İHA