Müsiad'a Üye İş Adamları İrak'a Gitti

Türkiye'nin çeşitli illerinden Diyarbakır'a gelen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (MÜSİAD) üye 40 iş adamı Erbil'de düzenlenecek inşaat fuarına katılmak üzere Irak'a gitti.

MÜSİAD Diyarbakır Şubesi'nin öncülüğünde, aralarında İzmir, Adana, Denizli ve Rize'nin de bulunduğu çeşitli illerden kente gelen iş adamları, derneğin şube binasında bir araya geldi.
MÜSİAD Enerji Sektör Başkanı Gökhan Yetkin, burada yaptığı açıklamada, Erbil'de düzenlenecek inşaat fuarına katılmak üzere Diyarbakır'a geldiğini ifade ederek, bunun Diyarbakır'ı ilk ziyareti olduğunu vurguladı.
Yetkin, Erbil'e özellikle Diyarbakır üzerinden gitmeyi istediklerini belirterek, "Burada çok sıcak karşılandık. Bu karşılama bize memleketimizin güzelliğini gösteriyor. Dostluğumuz, kardeşliğimiz ve iş hayatındaki birlikteliğimiz çok kolay gelişiyor. Erbil bizim için iyi bir pazar olacak. Hazırlanan programı çok beğendik. MÜSİAD'ın bir iş geleneği var. İnşallah güzel bir gezi olur ve güzel işler yaparız'' diye konuştu.

MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Şanlı ise Erbil'de düzenlenecek olan inşaat fuarıyla ilgili şube olarak bir program düzenlediklerini anlatarak, çözüm süreciyle bölgede hakim olan barış havasını en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini dile getirdi.
"Barış sürecinden önce bölgeye cenazeler geliyor, dükkanlarımızın kepenkleri kapanıyordu. Artık huzur içinde yaşıyoruz ve bunun devam etmesini istiyoruz" diyen Şanlı, şunları kaydetti:
"Buraya gelen iş adamı arkadaşlar daha önce Diyarbakır ve Erbil'i hiç görmemişler. Bu nedenle kendileri için hem ticaret hem de gezi amaçlı bir program hazırladık. Ticaretten önce en önemli şey barış süreci. Hepimizin bu süreci desteklemesi lazım. Bunun için düzenlediğimiz gezi ticaretten daha önemli. Biz de başbakanımız gibi elimizi taşın altına koymalıyız. Bu gezinin hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum.''
Açıklamanın ardından şube binasının önünde hatıra fotoğraf çektiren iş adamları daha sonra karayoluyla Erbil'e hareket etti.

Kaynak: AA