Lefkoşa Türk Büyükelçiliğinde Bayraklar Yarıya İndirildi

Lefkoşa'daki Türk Büyükelçiliği’nde, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan kazada 205 işçinin hayatını kaybetmesi sebebiyle Türk Bayrağı yarıya indirildi.


Soma’da yaşanan kaza sebebiyle, KKTC Din İşleri Dairesi hayatını kaybedenler için cuma günü mevlit okutacak. Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, yazılı açıklamasında, herkesi derinden etkileyen bu facia da hayatını kaybeden kardeşlerimiz için bütün camilerde cuma günü mevlit okunacağını ve dua edileceğini söyledi.

Talip Atalay, bu elim olayda hayatlarını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine sabır, kurtarılmayı bekleyenlerin de sağ salim ailelerine kavuşmasını Yüce Allah'tan niyaz etti, böyle acıların bir daha yaşanmamasını diledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da başsağlığı mesajları gönderdi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, başsağlığı mesajında, “Soma’da meydana gelen acı kaza Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de büyük üzüntü yaratmıştır. Türkiye’deki kardeşlerimizin acısı, bizim de acımızdır. Dileğimiz gereken neyse yapılması ve bu tür acıların bir daha yaşanmamasıdır. Kaza sonucu yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.”
KKTC Bakanlar Kurulu, Soma’daki maden kazası nedeniyle KKTC’de 15 ve 16 Mayıs’ı ulusal yas ilan etti. Bu çerçevede 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yapılacak şenlikler iptal edildi.
Kaynak: İHA