Kozan'da, Okulda Kütüphane Sevinci

Kozan Emniyet Müdürlüğü ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteği ile oluşturulan okul kütüphanesi törenle açıldı.

İnkılap İlkokulu ve Ortaokulu'nun öğretmen ve öğrencileri, okulun ve mahalle halkının ihtiyacını karşılamak üzere okul bünyesinde kütüphane oluşturmak amacıyla bir süre önce çalışma başlattı.
Öğrenci ve velilerin katkısıyla toplanan kitaplar yeterli olmayınca, kurum ve kuruluşlardan destek arayan okul idaresine, ilçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce bin adet kitap yardımında bulunuldu.
Kozan Dayanışma ve Kalkınma Derneği'nin de (KOZDES) 350 kitapla katkıda bulunduğu kütüphanenin dolap ve sandalyelerini ise Genç TÜMSİAD Kozan Temsilciliği karşıladı.
Okul bahçesinde düzenlenen törenle, oluşturulan 4 bin 500 kitaplık kütüphanenin açılışı yapıldı.
Kaymakam Avni Oral, kütüphanenin oluşturulmasında emeğe geçenlere birer plaket sundu.
Oral, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz ve İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, daha sonra kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.
Kaymakam Oral, devletin okullarına sahip çıkarak ihtiyaçlarını giderdiğini, ancak, diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ve desteği ile eksikliği hissedilen bazı hizmetlerin de daha hızlı şekilde tamamlandığını ifade ederek, kütüphane ve bilim-teknololoji sınıfları gibi donatıların okullarda bulunmasının eğitime önemli katkısı olduğunu söyledi.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Kavak, okul müdürü Huzeyfe Fındık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler ile polis memurları katıldı.

Kaynak: AA