Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, Aa'ya Konuştu Açıklaması

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 20 aylık görev süresi içinde Almanya'da yaşayan göçmen kökenlilere cesaret verdiğine inandığını belirterek, "Onlar da bunu çok duygusal karşıladıklarını bana gösterdiler'' dedi

Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde Almanya'daki Türklerin ve Müslümanların sevgisini kazanan Wulff, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçmen kökenlilere Almanya'ya ait olduklarının ve bu ülkede istendiklerinin ifade edilmesinin çok yararlı olduğunu söyledi.

''Yaptığım kısa görev süresi içinde Almanya'da yaşayan çok sayıda göçmen kökenli insana cesaret verdiğime inanıyorum ve onlar da bunu çok duygusal karşıladığını bana gösterdiler'' diyen Wulff, yaklaşık 20 aylık görev süresi içinde önemli mesajlar vermiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Almanya Türk Toplumu (TGD) tarafından kendisine verilen onur ödülü ile ilgili olarak da Wulff, bu ödülün insanların bir arada yaşamasının ne kadar keyifli olduğunun gösterilmesi, her bireye saygı duyulması ve değer verilmesi konulardaki talepler için çaba sarf etmenin sürdürülmesi yönünde sorumluluk yüklediğini ifade etti.

İnsanın kendisi için istediğini karşısındaki için de uygulamaya koyması gerektiğini belirten Wulff, ''Bu aslında çok kolay ancak anlaşılan olağan değil'' dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Wulff, yeniden siyasete dönüp dönmeyeceği yönündeki soruya karşılık, ''Siyaset dönmeyeceğim. Ben eski cumhurbaşkanı olma işlevini yerine getirmek istiyorum. Ben fahri görevleri yapacağım. Konuşmalar da yapacağım, fikirlerimi dile getireceğim'' cevabını verdi.
- ''İslam Almanya'ya aittir''
Özellikle göçmenler ve entegrasyon konusundaki politikalarıyla öne çıkan Wulff, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı yaptığı 2010 yılında, eyalet düzeyinde ilk Türk kökenli bakan olan Aygül Özkan'ın Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı olmasını sağlamıştı.
Wullf'un 2010 yılında Almanya'nın birleşmesi töreninde yaptığı bir konuşmada, ''İslam Almanya'ya aittir'' ifadesini kullanması Müslümanlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, bazı kesimlerin tepkisini çekmişti.
TGD'nin hafta sonu düzenlediği 10| Genel Kurulu'nda Wulff'a göçmenler için yaptığı katkılarından dolayı onur ödülü verilmişti.
- Wulff, 719,40 avro için yargılandı
Almanya'da 2010 yılının haziran ayında Horst Köhler'in yerine Cumhurbaşkanlığına seçilen Wulff, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı yaptığı dönemde bir iş adamının eşinden aldığı düşük faizli kredi ve iş adamlarının villasında yaptığı tatillerinin ortaya çıkmasından sonra 2012'de istifa etmek zorunda kalmıştı.
Öte yandan, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı yaptığı 2008 yılında katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masraflarının bir yapımcı tarafından ödenmesi nedeniyle ''çıkar sağlama'' suçlamasıyla hakkında dava açılan Wulff, 27 Şubat'ta son duruşması yapılan davada beraat etmişti.

Kaynak: AA