Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov Antalya'da Açıklaması

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, bugün itibarıyla Tataristan'da beyan edilen Türk yatırımının 1,5 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Antalya Vali Vekili Turan Erdem'i ziyaret eden Minnihanov, valilik binası önünde Eren ve vali yardımcıları tarafından karşılandı. Minnihanov, ziyarette valilik şeref defterini imzaladı.
Türkiye ile işbirliği ve ilişkiler konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Tataristan ziyareti sırasında bilgi verdiğini anlatan Minnihanov, ziyaret sırasında en kısa sürede Antalya'yı ziyaret edeceğini söylediğini belirtti.

Minnihanov, "Tataristan-Türkiye ilişkileri gelişti. Bugün itibarıyla Tataristan'da beyan edilen Türk yatırımı 1,5 milyar dolar oldu" dedi.

Tataristan'da bulunan yabancı sermayeli yatırımlar içinde Türkiye'nin birinci sırada olduğunun altını çizen Minnihanov, ülkesinde 278 Türk şirketinin faaliyet gösterdiğine değindi. Türkiye ile Tataristan arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün geliştiğini vurgulayan Minnihanov, ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inandığını dile getirdi.
Türkiye ve Tataristan arasında yeni ticari işbirliklerinin kurulması ve gelişmesi için gereken potansiyele işaret eden Minnihanov, Tataristan'da özel bir organize sanayi bölgesi oluşturduklarını, bu bölgede büyük ve orta çaplı Türk şirketlerinin yıl içinde fabrikalarını açacaklarını bildirdi. Minnihanov, Türkiye ile birçok projeyi TÜRKSOY kapsamında yaptıklarını, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ilerleyeceğine inandığını belirtti.

- "Mevcut ticaret hacmi artacak"
Eren ise Tatar ve Türk halklarının tarihten gelen güçlü kardeşlik bağıyla birbirine bağlı olduğunu vurguladı. İki ülke halkı arasında manevi ve kültürel bağlar bulunduğuna dikkati çeken Eren, her iki ülkenin gelişen ekonomileri sayesinde ortak birçok projeyi yapabileceklerini kaydetti.

Antalya'nın Türkiye'nin turizm ve tarım başkenti olduğunu, kentte orta ölçekli sanayinin de hızla geliştiğini belirten Eren, şöyle konuştu:
"Şüphesiz ki bu ziyaret her iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel, siyasi ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır. İki ülke arasındaki mevcut ticaret hacmini artıracaktır. Tarihin engin derinliğinden gelen kardeşlik duygusu, kültürel yakınlık ve manevi yakınlık, ekonomik ve ticari ilişkilerle desteklenmelidir ki mevcut ilişkiler çok daha güçlü bir noktaya gelsin."
Kaynak: AA