Elazığ Belediyesi Kaldırım İşgalini Engellemek İçin Kampanya Başlattı

Elazığ Belediyesince kaldırım işgallerini önlemek için "Elazığ'ı Seviyoruz Kaldırım İşgaline Son Veriyoruz" adlı kampanya başlatıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kampanya kapsamında zabıta ekipleriyle esnafları gezen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, hazırlanan el ilanlarını esnaflara dağıtarak kaldırım işgali yapmamaları konusunda uyardı.

Yanılmaz, herkesin daha rahat yaşayacağı bir kent inşa etmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Nasılki cadde ve sokaklar araçlara ayrılmışsa kaldırımlar da yaya trafiğine ayrılmış yerlerdir. Yaya trafiğine ayrılmış kaldırımların değişik şekillerde işgal edilmesi ve yayaların yürümesini engellemesi, doğru değildir. Bugün itibariyle belediye olarak başlattığımız bir kampanya var. Kaldırımlarımızı olması gerektiği gibi yayalara ait hale getirmek istiyoruz ve getireceğiz. Esnaf kardeşlerimizin bu konuda belediye çalışanlarımıza yardımcı olacağına inanıyorum."
Amaçlarının esnafa ceza kesen bir anlayışla yaptırım uygulamak olmadığını aktaran Yanılmaz, kaldırım işgali yapan esnafların zor durumda kalmamaları için buna son vermeleri gerektiğini bildirdi.


Kaynak: AA