Erzurumlular Gecesine Katılan Başkan Melih Gökçek Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Erzurumlular Gecesi’nde “Ankara’daki vaatler karşısında Erzurumlu Teyyo Dayı’nın eli öpülür hale geldi” dedi.

Erzurumlular Gecesine Katılan Başkan Melih Gökçek Açıklaması

Ankara’da yaşayan Erzurum kökenliler için düzenlenen Hemşehri Gecesi Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.

Ankara’da yaşanan binlerce Erzurum kökenlinin katıldığı gecede sanatçılar Semra Akgül ve Nurullah Akçayır geceye katılanları Erzurum yöresinin parçalarıyla hem hüzünlendirdi, hem de coşturdu. Erzurumlu aşıkların atışması ve Erzurum Bar Ekibi’nin gösterileriyle de salonu dolduran Erzurum kökenli Ankaralılar kıpır kıpır bir gece yaşadılar.

Geceye katılarak kısa bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise artık Ankaralı olarak adlandırdığı Erzurum kökenlileri bir arada görmekten mutlu olduğunu belirtti.

Seçimlere az bir süre kaldığını hatırlatan Başkan Gökçek, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizim neler yaptığımızı, Ankara’ya ne hizmetler getirdiğimizi siz çok iyi görüyor ve biliyorsunuz” dedi.

Ankara’da bazı adaylarının akla, mantığa sığmayan vaatlerde bulunduklarını, ayağa yere basan hiçbir projelerinin bulunmadığını belirten Başkan Gökçek şunları söyledi:
“Siz Teyyo dayı ya da Teyyo Pehlivanı çok iyi bilirsiniz. Ankara’da bazı siyasilerin seçim vaatleri o boyutlara ulaştı ki artık akla hayale sığmıyor. Bunların vaatleri karşısında Teyyo Dayı’nın eli öpülür. Teyyo Dayı bunların desteksiz, temelsiz, hesapsız atması karşısında herhalde dili tutulur. Çıkıyorlar, ‘otobüs biletlerini 10 liraya indireceğim’, suyu indireceğim, servis ücretlerini ben karşılayacağım’ diyorlar. Bunları nasıl yapacaksınız? Belediye 5 yılda bunlar için 8 katrilyon para ayırması gerekir. Belediyenin elindeki bütçe ile 5 senede yapacağı toplam yatırımın bedeli 5 katrilyon lira. Peki sen aradaki farkı nereden karşılayacaksın? Başka hiçbir yatırım, iş yapmayacak mısın? Atıyorsun madem biraz destekli at. Teyyo Dayı mı iyi atıyor, buradakiler mi iyi atıyor. Varın siz karar verin. Ben Erzurumluların gereğini yapacağını biliyorum. Duanızı bizden eksik etmeyin. Gönlümüz her zaman yiğit Dadaşlarımızladır. Hepiniz Allaha emanet olun.”
Kaynak: İHA