Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bilerek söylüyorum, yaşlı ve çocuk nüfusu çıkarırsak, 50 milyon nüfusumuzun yüzde 1'ini dinlediler. Her 100 kişiden birini dinlediler. Sizi de dinlediler. Belki ileride lazım olur diye dinlediler. Bu nasıl bir yapıdır, nasıl bir anlayıştır" dedi.

Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Özvatan ilçesinde meydanda otobüsün üzerinden vatandaşlara yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, AK Parti iktidara geldiğinden bu yana ülkenin 3 katına çıktığını söyledi.

Vatandaşın kendilerine 'diklenmeden dik durun' tavsiyesinde bulunduğunu ifade eden Yıldız, "Biz de böyle yapıyoruz. Çünkü Türkiye'de milletimizin oyuyla geldiğimiz meclisi bypass etme, bir kenara bırakma eylemi şu anda yapılıyor. Türkiye ne zaman gelişse, uçuşa geçse bir türbülans oluşturulma, hemen havayı bozma, o kaldırdığımız uçağı düşürme işlemlerinde bulunuluyor. 70'li, 80'li yıllarda şimdi de darbe kisvesini değiştirerek başka bir elbiseyle bize geliyor. Artık bundan sonra milletimizin iradesini başka bir yere devretmek yok" ifadelerini kullandı.
Milletin kendilerine verdiği görevi en güzel şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını, bu görevin de ancak sandıkta geri alınabileceğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
"Eğer bizimle beraber üzüm yemek isteyen varsa buyursun, beraber üzüm yiyelim. Ancak bağcı dövmek isteyen varsa biz buna müsaade etmeyiz. Çünkü siz bize görev verdiniz .Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne oy vermez, vermemesi de lazım. Türkiye'de büyük bir oyun oynanıyor. AK Parti'ye ömür biçilmeye çalışılıyor. 'Ömrünüz sizin 15 gün' dendi, '1 Ocak 2014'te artık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede yok' dediler. Biz ne yaptık, diklenmeden dik durduk. 'Hodri meydan, kimin neyi varsa ortaya koysun' dedik. Biz sizden aldığımız oylarla hamdolsun mahcup etmedik. Başbakanımıza güvenin, ekibine güvenin."
- Telefon dinlemeleri
30 Mart'ta herkesin ektiğini biçeceğini ifade eden Yıldız, 'Ortalık şu an toz duman, kuru yaş hep beraber yanıyor" dedi.

Yıldız, "Diyorlar ki 'sizin midenizde ülser var'. Biz de diyoruz ki 'olabilir, baktıralım'. Onlar diyor ki dindirecek bir yol bulduk. 'Size bir dar ağacı kurduk, dar ağacında asmayı düşünüyoruz.' Biz böyle bir teklifi kabul eder miyiz, hayır. Vatandaş bunu görüyor. Vatandaşı köyde, belde de yaşıyor diye küçük görenler sanıkta oy istiyor hiç utanmadan. Diyorlar ki 'çobanın oyuyla benim oyum bir olur mu.' 'Bidon kafalı, göbeğin kaşıyanlar' diyorlar, bu milletin yüzde 50'si koyun sürüsü dediler, bunu twetlerde attılar" şeklinde konuştu.

Yalanlarla, iftiralarla, dinlemelerle, kimsenin bir yere gelemeyeceğini belirten Yıldız, şöyle devam etti:
"Dinledikten sonra ağıtlarla bu iş olmaz. Hem dinlerim, hem ağlarım diyemezsiniz. Siz bu ülkenin ileri teknolojisiyle Cumhurbaşkanını, Başbakanı, bakanları dinleyeceksiniz. Niçin? Herhalde kapı komşunuza vermeyeceksiniz, belki daha uzaklara vermek için dinlediniz. Ben Özvatanlıyım beni dinlemezler demeyin. Bilerek söylüyorum, yaşlı ve çocuk nüfusu çıkarırsak, 50 milyon nüfusumuzun yüzde 1'ini dinlediler. Her 100 kişiden birini dinlediler. Sizi de dinlediler. Belki ileride lazım olur diye dinlediler. Bu nasıl bir yapıdır, nasıl bir anlayıştır. Biz buna kayıtsız kalabilir miyiz. Bize bir problemden söz ediyorlar. Biz de o problem ne ise üstüne gideriz, ister yolsuzluk, ister yoksulluk ister usulsüzlük olsun diyoruz. Biz kaçmayız biz milletin ta kendisiyiz. Hemen millete izah ederiz ama siz kalkıp da 'bu iktidar yok olacak' derseniz müsaade etmeyiz."
Yıldız, seçim çalışmalarında boş vaatlerde bulunulduğunu belirterek, "Bir genel başkan mazot 1,5 lira olacak diyor, iktidara gelmiş başka bir genel başkan ise ben bunları denedim, bu millet bunları yutmaz diyemiyor" ifadelerini kullandı.
Yıldız, konuşmasının ardından beraberinde TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile vatandaşları selamladı.
İlçedeki diğer siyasi partilerin seçim bürolarını dolaşarak, selamlaşan Yıldız, vatandaşlarla da sohbet etti.
Kaynak: AA