'Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi'

Erbakan Vakfı Kocaeli Şubesi tarafından, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi" düzenlendi.

İzmit'teki Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, vefatının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen salonların Erbakan sevgisi ve özlemiyle dolduğunu söyledi.

Kocaeli'deki milli görüşçülerin geceye yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve katılımcılara teşekkür eden Erbakan, şöyle konuştu:
"Erbakan demek, kuvveti değil, hakkı üstün tutmak demektir. Erbakan demek, bütün insanlığın kurtuluşunu gaye edinmek demektir. Erbakan demek, bütün hayatını, maddi ve manevi sahip olduğu her şeyi ezilenlerin, mazlumların kurtuluşu yolunda feda etmek demektir. Erbakan, ilmin en güzelini ve hidayetin en derinini bünyesinde toplamış ve bu sayede çok keskin bir feraset sahibi olmuş bir kimsedir. Erbakan hocamız, bu keskin feraseti sayesinde milletimize ve islam alemine her zaman doğru yolu göstermiş, adeta bir pusula gibi onlara yön vermiştir.''
Erbakan'ın milli görüşü tanımlarken maddi ve manevi kalkınmadan bahsettiğini vurgulayan Erbakan, şunları kaydetti:
"Osmanlı'dan sonra büsbütün perişan olan islam aleminin ve milletimizin yeniden uyanışı için bu 2 temel saç ayağının olmazsa olmaz olduğunu bizlere bildirmiştir. Erbakan hocamız, ilmiyle maddi kalkınma hamlelerini yürütmüş, o derin hidayetiyle de manevi kalkınmaya yön vermiştir. Bütün bunları gerçekleştirirken dirayetiyle de önüne konulan engelleri aşmış, asla ve asla vazgeçmemiştir Onun dirayetinin en mükemmel örneklerinden bir tanesi, 4 partisi kapatılmasına rağmen '4 değil, 14 tane partimizi de kapatsanız, 15'incisini kurar, yine yola devam ederiz' kararlılığında oluşudur. O, hidayetiyle, ferasetiyle, ilmiyle ve o eşsiz dirayetiyle işte böylesine kararlı bir liderdi. Hedefine kilitlenmiş bir dava adamıydı.''
Gece, Kur'an-ı Kerim okunması ve merhum Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi.
Kaynak: AA