Mardin'de Din Görevlilerine Trafik Semineri Verildi

Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından, İl Müftülüğü personeli ve din görevlilerine güvenli trafik eğitimi semineri verildi.

Mardin'de Din Görevlilerine Trafik Semineri Verildi

Mardin Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminere; Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, şube müdürleri ve din görevlileri katıldı.

Seminer öncesi kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, trafik konusunun sorumluluk gerektirdiğini söyledi.

Coşkun, "Yerdeki bir engeli, taşı kaldırmayı emreden bir dinin mensupları olarak bizlere çok büyük işler düşmektedir. Bu kuralların uyulmasında bizler de toplumumuza yardımcı olmalıyız, insanların karşısındaki kişileri anlaması yönünde empati yapmalarını anlatmalıyız. Trafik kurallarının önemini önce kendimize sonra çevremizdeki herkese anlatma gibi bir sorumluluğun bilincinde olmalıyız" dedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Kadir Şen ise, "Trafik kazalarının azaltılması, düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması için insan faktörünün, yol ve trafik güvenliği konusunda gereği gibi eğitilmesinin büyük bir önemi vardır. Bu nedenle yapılan bu seminerlerin büyük bir faydası vardır. Emniyet kemerlerinin yararları, kaza kategorilerinin hepsinde görülmektedir. Fakat ölüm ve ağır yaralanmanın en çok meydana geldiği çarpma-çarpışma kazalarındaki yararları daha dikkat çekicidir" şeklinde konuştu.

Program karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi.
Kaynak: İHA