2014'ü Kartopu Oynayarak Uğurluyorlar

Kastamonu'da iki gündür devam eden kar yağışı sebebiyle kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı kent merkezinde bazı vatandaşlar gece saatlerinde sokakta karın keyfini çıkardı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, kartopu oynadı, kardan adam yaparak ve güreşerek karın tadını çıkarttı. Gruptakilere bazı Suriyeli ve Iraklı ailelerin de çocuklarıyla katıldığı görüldü.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü öğrencisi Hatice Nur Şanlı, dünden beri Kastamonu'da çok güzel bir kar yağışının olduğunu söyledi.

Gece arkadaşlarıyla toplanarak karın tadını çıkartmak istediklerini ifade eden Şanlı, "Köy yolları kapandı, birçok yerde elektrikler kesildi ama yine de kar çok eğlenceli. Yılın son günü kartopu oynamak güzel" diye konuştu.

KÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü öğrencisi Özkan Mert Üstündağ da karın büyüleyici güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

Bu güzelliği değerlendirmek için geceyi ve yılın son saatlerini bu şekilde geçirdiklerini aktaran Üstündağ, kartopu oynayarak çok eğlendiklerini dile getirdi.
Kaynak: AA