Endonezya'da Geleneksel 'Su Kaynaklarını Koruma Seremonisi'

Endonezya'nın Malang eyaletinde düzenlenen "Su Kaynaklarını Koruma Seremonisi", renkli görüntülere sahne oldu.

Doğa Jawa bölgesindeki Malang eyaletinde yaşayan Endonezyalılar yüzyıllardır süren "Su Kaynaklarını Koruma Seremonisi"ni bu sene de kutladı.
Değişik gösterilerin sunulduğu etkinlikte, Budizm inancında önemli yeri olan "inek" maskeleri ve kostümleri kullanıldı. İnek maskeleri takan dansçılar caddelerde gezerek güreş gösterisi düzenledi.

Geçit töreninin de gerçekleştirildiği seremoni kapsamında insanlar geleneksel kıyafetler giydi, izleyenlere meyve dağıttı.

Seremoni sonunda katılımcılar doğal su kaynağı önünde toplanıp, şükür ve bereket anlamını taşıyan yiyecekleri suya bırakarak dua etti.
Seremoniye katılanlardan Aris Fahrudin, geleneklerini devam ettirdiklerini belirterek, "Bugün bizim bölgemiz için önemli bir gün. Bize bahşedilen doğal kaynaklar için şükür seremonisi yüzyıllardır yöremizde düzenleniyor. Biz de bu geleneği hala devam ettiriyoruz" dedi.

Lisa Damayanti ise "Eskiden atalarımız Budizm inançlarına göre bu seremoniyi düzenliyormuş. Ama bu seremoni bizim yöremizde bir gelenek haline gelmiş. Müslüman olmamıza rağmen bu geleneği devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA