Hayri İnönü'ye "Emir Sarıgül" kumpası mı kuruluyor?

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan “Dinamit” programında siyasi kulislerde de dillendirilen bomba bir iddia ortaya atıldı.

Hayri İnönü'ye 'Emir Sarıgül' kumpası mı kuruluyor?
Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan ' Dinamit ' programında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacağı ve bu nedenle istifa ettirileceği ve Hayri İnönü'den boşalan koltuğa Emir Sarıgül'ün getirileceği öne sürüldü.

PLANLI KUMPAS
Moderatör Latif Şimşek Hayri İnönü'nün daha önceden planlanan kumpasla istifa ettirilerek, Emir Sarıgül'ün başkan seçilmesi iddiasının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından da dikkate alınarak, inceleme başlatılmasını istedi.

HAYRİ İNÖNÜ İSTİFA ETTİRİLECEK
Hayri İnönü'nün istifası durumunda, Emir Sarıgül'ün belediye başkanı seçilmesinin garanti olduğunu kaydeden programın yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı ise “Bu senaryo doğru. Bunlar kolpadan seçim yaptı. Esas orada Emir Sarıgül seçilmiştir. Hayri İnönü bir kukladır. Hayri İnönü'yü meclise gönderecekler. Emir Sarıgül'de başkan seçilecek.” diye konuştu.

PEKİ KANUN BU KONUDA NE DİYOR?
5393 sayılı Belediye Kanununun 44. maddesinde ise “ Belediye başkanlığı, ölüm ve istifa hâllerinde kendiliğinden sona erer.” İfadeleri yer alıyor. Ölüm ve istifa sonrası yeni belediye başkanının seçimi ise yine aynı kanunun 45 maddesinde açıklığa kavuşturulurken “Belediye başkanı veya başkan vekili belediye meclis üyeleri arasından ve gizli oyla seçilir.” İfadeleri yer alıyor.

BEYAZ GAZETE