Paü’de Eğitim Konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Teknolojileri" konulu konferans, Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, Amerika Birleşik DevletleriThe Ohio State Üniversitesinden Doç. Dr. Belinda G. Gimbert ve Doç. Dr. Dean Cristol konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ramazan Baştürk, konferansın Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün organize ettiği ilk etkinlik olduğunu ve konuşmacıların kendi mezun olduğu okul olan The Ohio State Üniversitesi’nden geldiğini belirterek, hem konuşmacılara hem de tüm katılımcılara teşekkür etti

The Ohio State Üniversitesi Eğitim ve İnsan Ekolojisi Fakültesi Eğitim Çalışmaları Bölümü, Eğitim Yönetimi Anabilim Dalından Doç. Dr. Belinda G. Gimbert konferansta, "Amerika Birleşik Devletlerinde Okul Öncesi-12.Sınıf Öğretmen İş Gücünün Mevcut Durumu: İşe Başlama ve Tutma" başlıklı bir konuşma yaptı

Doç. Dr. Gimbert, üniversitelerinde uygulamaya koydukları geleneksel öğretmen yetiştirme sistemine bir alternatif olarak lisans mezunu olan yetişkinlere yönelik olarak yürüttükleri öğretmen eğitimi sistemini anlattı. Öğretmen ihtiyacına ilişkin istatistiki verileri de paylaşan Doç. Dr. Gimbert, ulusal çapta yapılan bir anket çalışması sonucunda Amerika’da yaşayan yetişkinlerin öğretmen yetiştirme sistemine ilişkin görüşlerinin ağırlıklı olarak titiz giriş koşulları, alanda uygulama, öğretmenler için ulusal sertifikasyon ve öğretmen değerlendirme yaklaşımlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

The Ohio State Üniversitesi Eğitim ve İnsan Ekolojisi Fakültesi, Öğretme ve Öğrenme Bölümü, Eğitim Teknolojileri Anabilim Dalından Doç. Dr. Dean Cristol ise "Öğretmen Yetiştirmede Mobil Öğrenme ve Okul Öncesi- 12.Sınıf Amerika Birleşik Devletleri Okulları" başlıklı bir konuşma yaptı. Akıllı telefonlar gibi mobil cihazları artık herkesin kullandığına ve bu cihazların yaşamda vazgeçilmez bir öğe haline geldiğini belirten Cristol, kendisinin yaptığı okul ziyaretlerinde de 9-10 yaşındaki çocukların bu cihazları pek çok amaçla kullandığını gördüğünü söyledi.

Bunu gördükten sonra bakış açısının değiştiğini bu nedenle de mobil öğrenmenin eğitim içine nasıl entegre edilebileceği konusuna odaklandığını ifade eden Doç. Dr. Cristol, bu tür cihazların öğretme aracı olarak kullanılmasını desteklediğini söyledi.

Kaynak: İHA