Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Ortadoğu'daki bütün bu olaylardan karlı çıkan tek bir ülke var ana hatlarıyla; İsrail" dedi.

Kamalak, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu tarafından Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Siyaset Okulu" etkinliğinde yaptığı konuşmada, iki dönem milletvekilliğinde bulunduğunu, iki alanda profesörlüğü olduğunu, yatılı okullarda kaldığından millete borcu olduğunu söyledi.

Milletvekilliğine ihtiyacının olmadığını, millete borcunu ödemek için çalıştığını dile getiren Kamalak, "Milletvekilliği filan gibi bir düşüncemiz olsaydı, kanaatimce savrulup gidenlerden çok daha önce biz o koltukları tutardık ama şükür öyle bir şeyimiz yok. 12 yıl önce mi Türkiye daha güvenli, daha istikrarlıydı, şimdi mi? 12 yıl önce. Niye bu duruma düştük? Çünkü yanlış yolda gidiliyor" diye konuştu.

Kamalak, Irak, Suriye ve ardından Mısır'da yaşanan gelişmelerden en karlı çıkan ülkenin İsrail olduğunu ileri sürdü.
Mısır'da 90 yıllık İhvan'ın, uluslararası terör örgütü ilan edildiğini ve 5 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini anlatan Kamalak, "Peki, kim ne kazandı? Ortadoğu'daki bütün bu olaylardan karlı çıkan tek bir ülke var ana hatlarıyla; İsrail. Büyük Ortadoğu Projesi tıkır tıkır işliyor. Nedir Büyük Ortadoğu Projesi? 22 ülkenin haritasının değiştirilmesini öngören proje. Peki bu projeyi hazırlayan kim? İsrail. Uygulayan Amerika, yardımcıları ve kuklalar" değerlendirmesinde bulundu.
TBMM'de geçen ay hükümete yetki tezkeresi verildiğini hatırlatan Kamalak, bu konuda iki noktaya dikkati çekmek istediğini anlattı. Kamalak, şunları kaydetti:
"Birincisi; bu tezkereye göre Türkiye, yabancı ülkelere asker gönderebilecek. İkincisi; aynı şekilde Türkiye'de de yabancı askerler konuşlanabilecek. Burada kavramlar bile bana göre dürüstlük ilkesinden uzak. Türkiye, hangi yabancı ülkelere asker gönderecek? İsrail'e mi, Yunanistan'a mı, Rusya'ya mı? Nereye? Dün Çanakkale'de beraber çarpıştığımız ülkelere, Suriye'ye ve Irak'a gönderecek, İslam ülkelerine. Niçin? Savaşmak için. Yani asırlardır beraber yaşadığımız insanlarla, onların torunlarıyla bugün savaşacağız. Peki, Türkiye ne kazanacak bundan? Allah aşkına Suriye, Irak, Türkiye'yi tehdit mi ediyor? Yok. Ben bilmiyorum böyle bir tehdit. Daha da önemlisi aynı şekilde yabancı silahlı unsurlar da Türkiye'de konuşlanacak. Bu yabancı unsurlar kimler? Bundan 90 yıl önce Anadolu'yu baştan başa işgal edenlerin torunları."
Mustafa Kamalak, hükümetin bu noktada kendilerinin feryadını duyduğunu sandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA