Manken Burcu Çağlayan'ın Ölümüyle İlgili Dava

Antalya'da 4 yıl önce 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan'ı balkondan atarak ölümüne sebep olduğu öne sürülen kişi ile arkadaşının yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında yakalama kararı bulunan sanık İbrahim T. katılmadı. Tutuksuz yargılanan sanık Murat E, merhumun eşi Emin Çağlayan, babası Cafer Aluç ile sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu.
Duruşmada savunmanın talebi üzerine bilirkişilik yapan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Yorulmaz, olayın meydana geldiği evde herhangi bir boğuşma veya kan izi olmadığını ifade etti.

Boğuşma yaşanması durumunda Çağlayan'ın tırnak aralarında DNA örnekleri bulunması gerektiğini ancak bulunamadığına dikkati çeken Yorulmaz, küvet kısmındaki DNA örneklerinin ise herhangi bir zaman dilimine ait olabileceğini söyledi.

Yorulmaz, psikolojik sorunları nedeniyle Çağlayan'ın intihar etmiş olabileceğini belirterek, daha önce Ulusal Kriminal Laboratuvarı tarafından hazırlanan raporda bazı hatalar olduğunu öne sürdü.
Tanık olarak dinlenen, olayın gerçekleştiği apartmanın yanındaki binanın güvenlik görevlisi Kazım Öztürk ve kapıcısı Cafer Şenel, hiçbir şey duymadıklarını dile getirdi.
Alt kat komşusu Didem Özbatir ise Çağlayan'In "Eğer başka kadın varsa intihar ederim" dediğini ve bir süre sonra gürültüyle olayın meydana geldiğini savundu.
Çağlayan'ın avukatları, bilirkişi olarak dinlenen Yorulmaz'ın sanık avukatları tarafından tutulduğunu öne sürerek, mahkemedeki ifadesinin kabul edilmemesi gerektiğini ileri sürdü.
Sanık avukatları da İbrahim T'nin yakalama kararının kaldırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, talepleri reddederek, duruşmayı 27 Ocak 2015'e erteledi.
- Olay
Antalya'da 7 Temmuz 2010'da sabaha karış Fener Mahallesi'ndeki apartmanın 5'inci katından düştüğü belirtilen 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan, hayatını kaybetmişti. Çağlayan'ın düştüğü evde bulunan arkadaşı İbrahim T. olaydan sonra gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmıştı.
Cumhuriyet savcılığının, araştırma sonucu Çağlayan'ın balkondan atıldığı kanaatine varması üzerine İbrahim T. hakkında "kasten adam öldürme", arkadaşı Murat E. hakkında ise "kasten adam öldürmeye yardım etme" suçlarından ömür boyu hapis istemiyle dava açılmıştı. Sanık İbrahim T. hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker'in hazırladığı iddianamede, Çağlayan'ın iki bacağının ön tarafından yukarıdan aşağı doğru pütürlü zemine sürtünerek direndiğini gösteren çizikler bulunduğu, çiziklerin maktulün düşme anında balkonun dış cephesine ayaklarıyla direndiğini gösterdiği, ayaklarının altındaki toz ve rengin apartmanın dış cephesindeki boyayla aynı olduğu belirtilmişti.
Kaynak: AA