Bakan Eker’den Kepenk Kapatma Eylemine İlişkin Açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dün Diyarbakır’da yapılan kepenk kapatma eylemine ilişkin, “Kepenk kapatma eylemi çözüm sürecini zehirleme teşebbüsüdür” dedi.

Bakan Eker’den Kepenk Kapatma Eylemine İlişkin Açıklama

Kurban Bayramı’nı memleketi Diyarbakır’da geçirmek için kente gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Hüseyin Aksoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Beraberindeki AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ile Vali Aksoy’u ziyaret eden Bakan Eker, gazetecilere dün Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi’nin çağrısı üzerine yapılan kepenk kapatma eylemi ve TBMM’de kabul edilen tezkereye ilişkin açıklamalarda bulundu. Kepenklerin kapalı olmasının halkın kendisinin yaptığı bir eylem olmadığına dikkat çeken Bakan Eker, baskı ve tehditlerle kepenklerin kapatıldığını dile getirdi. Kepenk kapatma eylemini barış ortamını, çözüm sürecini zehirleme teşebbüsü olarak değerlendiren Bakan Eker, “Bu tür eylemlerle sürecin ruhuna zarar verilmeye çalışılıyor. Bazen fırsatçılık yapıp, politik manadan bir takım gelişmeleri fırsata dönüştürülmeye çalışıyor. Bu eylemleri münferit olaylar olarak değerlendiriyoruz. Hükümet olarak tutumumuz belli. Geçtiğimiz Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda çözüm süreciyle ilgili bir karar yayımladık. Biz bu topraklarda yaşayan 76 milyon insan arasında barış, huzur nasıl tesis edilir, insanlar bu topraklarda nasıl bir beraberlik içerisinde yaşayıp, demokratik, sivilleşmenin ve barışın tanımı nasıl çıkarılır tanımı nasıl olur, onun gayreti içerisindeyiz. Ama birileri bayram öncesi vatandaşları huzursuz etmeye, esnaf para kazancını engellemeye ve bunun üzerinde de bir politika elde etmeye çalışıyor. Bunlar doğru hareketler değildir. Bu tür baskıların esnafımızın üzerinde olmamasını diliyoruz” dedi.

“ORTADOĞU’DAKİ GELİŞMELERE SEYİRCİ KALAMAYIZ”
TBMM’de onaylanan Irak ve Suriye tezkereleri ile ilgili soru üzerine Eker, Ortadoğu’daki gelişmelere Türkiye’nin seyirci kalamayacağını vurguladı. Bakan Eker, “Biz Ortadoğu’daki gelişmelere seyirci kalamayız ve sırtımızı dönemeyiz. Türkiye bütün senaryolara karşı hazırlıklarını yapmak zorundadır. Tedbirlerimizi almamız gerekiyor” diye konuştu.

HDP ve CHP’nin tezkereye destek vermemesini eleştiren Bakan Eker, bunu bir çelişki olarak gördüğünü ifade etti.

Bakan Eker, “Hem IŞİD’in tehdidinden ve tehlikesinden bahsedeceksiniz hem de IŞİD’e karşı tedbirlerin alınmasına karşı olacaksınız. Bu anlaşılır bir şey değildir. Milletimiz böyle davranışlarımızı hoş görmüyor, hesabını seçimde görecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA