Kudüs'te Aracın Duraktaki Yolculara Çarpması

Kudüs Valisi Nir Barkat, Kudüs'te tramvay durağında bekleyen yolculara aracın çarpmasını "kabul edilemez saldırı" olarak nitelendirdi.

Barkat yaptığı açıklamada, "Kudüs'te güvenliğin yeniden tesis edilmesi gerektiğine" vurgu yaparak, "Bugün, her zamankinden daha fazla polisi, kargaşa olan bölgelere göndermemiz gerektiği çok açık" diye konuştu.

Olayı "kabul edilemez saldırı" olarak nitelendiren Barakat, "Şehirde gerçekleşen şiddet olaylarına karşı sert tedbirler almalıyız" ifadesini kullandı.
Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, kendi ricası doğrultusunda güvenlik tedbirlerini arttıracağını aktaran Barkat, "Kudüs'te güvenlik yeniden tesis edilene kadar tedbiri elden bırakmayacağız" dedi.

İsrail Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfelt, Kudüs'te akşam saatlerinde bir aracın tramvay durağına girmesi sonucu 3'ü ağır 9 kişi yaralandığını bildirmiş, aracıyla durakta bekleyenlere çarptıktan sonra kaçmaya çalışan Filistinli şöförün ise İsrail polisi tarafından vurularak yakalandığını kaydetmişti.
İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada da Başbakan Netanyahu'nun ''saldırı'' olarak nitelendirdiği olaydan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı sorumlu tuttuğu belirtilmiş ve Netanyahu'nun, "Bu, Ebu Mazen (Abbas) ve hükümetinin nasıl hareket etiğini gösteriyor. Sadece birkaç gün önce Ebu Mazen Kudüs'te terörist saldırı için kışkırttı" ifadesine yer verilmişti.

Kaynak: AA