Yılın İlk Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, İl Müdürü Mustafa Akkuş başkanlığında, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin katılımıyla, 2014 yılının ilk aylık değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yılın İlk Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

İl Müdürü Mustafa Akkuş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Hizmetlerin yürütülmesinde farklı alternatiflerin değerlendirilmesi gerekir. Ancak bu şekilde doğrular bulunabilir. Vatandaşa hizmet ederken incinmeyeceğiz, incitmeyeceğiz de çünkü her şey insan içindir. İnsan varsa her şey vardır. Bu nedenle insana verilen kıymet ve değer gereği, insanın tükettiği gıda maddelerinin güvenirliliği ve izlenebilirliği önemlidir. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilme ihtimali bulunan konularda daha hassas olacağız. İl Müdürlüğümüz vatandaşlarımıza götürdüğü hizmetlerde, mağduriyetlerin önlenmesine büyük önem vermektedir. Bu kapsamda, Tarımsal Desteklerden faydalanmak için usulüne uygun müracaat eden çiftçilerimizin, desteklemelerle ilgili hak kaybına uğramamaları için Şube ve İlçe Müdürlüklerimiz gerekli bütün tedbirleri alacaktır” dedi.

Daha sonra toplantı gündemine geçildi. Toplantıda, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine dair Yönetmelikte yapılan değişiklikler değerlendirilerek, işletmelerin onay işlemleri için yapacakları müracaat tarihleri konusunda bilgilendirilmelerinin yapılması kararlaştırıldı. Mezbahalarda yönetmeliğin 5/a maddesine göre İl ve İlçe Müdürlüklerinden Veteriner Hekim görevlendirilmesi gerektiği, Süt Toplama Merkezlerinin İşletme Onay belgesi almak zorunda oldukları, aksi halde süt desteklemelerinden faydalanmama durumunun söz konusu olduğu hatırlatıldı. Özelleştirilen Aşılama ve kulak küpesi ile ilgili işlemlerde tespit edilen aksaklıklarla ilgili alınacak önlemler, Tarımsal Kuraklık Eylem Planında İl ve İlçe Müdürlüklerinin yapacağı işlerle ilgili değerlendirilmelerde bulunuldu. 2014 Yılı Döner sermaye bütçesinin oluşturulması, 2014 yılı bütçe ödeneklerinin değerlendirilmesi, 2014 yılında uygulanacak projeler ve benzeri konular görüşüldü. Toplantıda İlçe Müdürleri de İlçelerinde karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi verdiler.
Kaynak: İHA