Cizre’de Ekolojik Okur Yazarlık Semineri Verildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Dicle İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni Bengü Işık tarafından Cizre İlçe Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu'nda ekolojik okur yazarlık semineri verildi.

Cizre’de Ekolojik Okur Yazarlık Semineri Verildi
Seminere öğretmenler tarafından yoğun ilgi gösterildi

Anasınıf öğretmeni Bengü Işık tarafından slayt gösterimi eşliğinde verilen eğitim seminerine her okuldan temsilciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Başkanlığı ve TEMA Vakfı arasında imzalanan protokol gereği uygulanan eğitimde öğretmenler ekolojik okur yazarlık hakkında bilgilendirildi. Yalavo'da düzenlenen ekolojik okur yazarlık öğretmen eğitimlerine katıldığı için böyle bir seminer verdiğini ifade eden Bengü Işık bütün öğretmenleri bu eğitim seminerlerine katılmayı davet etti. Bengü Işık, seminerde, toprağın, suyun önemine vurgu yaparak çevredeki bitki ve canlıyı koruyabilmek, acil çözümler üretebilmek gibi bilgileri ve doğa bilincini geliştirmek konusunu anlattı. Işık, ekolojik okur yazarlığı eğitimi alan bir bireyin doğa ve doğa olaylarına eleştirel bakabilen kişiler olduğunu belirterek, "Doğa olaylarında sorunlara yönelik çözümler geliştirebilen ve toplumda araştırma ve sorgulama yapan bireylerdir. Ekoloji okur yazarlığı bireyde doğa bilincinin oluşmasını, doğanın ilkelerini ve doğayla iletişim kurmasını sağlar. Birey daha çevreci, doğaya daha hakim olur, doğayı daha iyi anlar, daha iyi anlatır. Seminerimizin amacı, öğretmenlerin burada aldığı eğitimi okullarındaki öğretmen ve öğrencilerine doğa hakkında daha iyi çalışma yapmasını sağlamaktır" dedi.

İki gün süren seminer sonrasında katılımcılara milli eğitim müdürlüğü tarafından sertifika verileceği açıklandı.
Kaynak: İHA