Muğla'da Kadınlara Cenaze Hizmetleri Kursu Verildi

Yatağan'da cenaze hizmetleri kursunu başarıyla tamamlayan 14 kursiyere sertifikaları verildi.

Yatağan'a bağlı Gökpınar köyünde Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğü tarafından açılan cenaze hizmetleri kursu, Köy İmamı Yahya Pınar tarafından verildi.

Bir ay süren kursu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerler, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.
Sertifika töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Çırpan, 2013 yılında 69 kurs açtıklarını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi'nin vatandaşların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kurs programları düzenlediğini belirten Çırpın, düzenlenen kurslarda başarı gösterenlere sertifikalarını verdiklerini kaydetti.

Gökpınar'daki kursun şimdiye kadar açtıkları beşinci cenaze hizmetleri kursu olduğunu ifade eden Çırpan, "İlçemizde eksikliği hissedilen bayan gassalların sayısını artırmak için 3 yılda 5 kurs düzenledik. Bugün sertifikalarını alacak 14 bayan kursiyerimizi tebrik ediyor, kursun başarıyla tamamlanmasında emeği geçen Gökgedik İmamı Yahya Pınar'a da teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz ise cenaze hizmetlerinin önemli olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
"İnsana sağ iken saygı gösterdiğimiz gibi ölümünden sonra da bedenine ve ruhuna aynı saygıyı göstermeliyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliğiyle yürütülen eğitimler sayesinde hem ihtiyacımız olan bayan gassal ihtiyacı karşılanmış oluyor hem de görevini en iyi şekilde öğrenen bayan gassallarımız ölülerimizin beden ve ruhlarına saygı göstererek görevlerini icra ediyorlar."
Kaynak: AA