'Taşeron İşçinin Yasal Hakları ve Muvazaa Kararları' Eğitimi

Taşeron İşçi Dernekleri Federasyonu (TİDEF) Zonguldak İl Başkanlığınca, çeşitli hastane ve belediyelerde çalışan taşeron işçilere yönelik "taşeron işçinin yasal hakları ve muvazaa kararları" konusunda eğitim verildi.

TİDEF Genel Başkanı Salih Örs, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 2. maddesine göre, asıl işverenin ancak işletmenin ve işin gereğiyle teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerde taşeron işçi çalıştırabildiğini söyledi.

Türkiye'de iddia edildiği gibi 600 bin değil, 3 milyon taşeron işçi bulunduğunu savunan Örs, şöyle konuştu:
"Taşeron işçilere haklarını öğretmek amacıyla Türkiye genelinde bu tür bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bu işin artık mitinglerle ve sokaklarda değil, yargıda biteceği çok açık. Biz iş güvencesi istiyoruz. Tek hedefimiz budur. Bizim ne kavgayla ne gürültüyle ne de siyasetle ilgimiz yok. Taşeron işçilere iş güvencesi verilsin, başka bir şey istemiyoruz. Amacımız ayda 10 bin lira kazanmak ve 4-5 yıl sözleşmeli olmak değil. İş güvencesi ve geçinebilecek paramızı versinler."
Kaynak: AA