İzmir’de Uyuşturucu Kontrol Cihazı Trafikte Test Edildi

İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, araç kullanan sürücülere uyuşturucu denetimi yaptı.

İzmir’de Uyuşturucu Kontrol Cihazı Trafikte Test Edildi
Uygulama kapsamında 7 dakika içerisinde cihazın verdiği sonuçlara göre, uyuşturucu kullandığı tespit edilen sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulacak ve 3 bin 741 lira para cezası kesilecek.

İstanbul’da başlatılan uyuşturucu metre uygulaması üçüncü pilot il olan İzmir’de hayata geçirildi. Trafik polisleri, artık alkol kontrolünün yanı sıra uyuşturucu kontrolü de yapacak. 27’den fazla uyuşturucu maddeyi insan ağzıyla temasta bulunmaksızın hızlı ve kolay bir şekilde tespit ettiğini belirten firma yetkilisi Sertan Ayçiçek, şöyle konuştu: “Tüpün içine alınan tükürük numunesini kabın içerisine koyuyoruz. Bu numuneleri kitleye damlatıyoruz. Sonrasında makinadan bilgileri girip tespit ediyoruz.” Ayçiçek, sonucun 7 ile 10 dakika arasında çıktığını ifade etti

Trafik Denetleme Şube Müdürü Semih Kök de, Ankara ve İstanbul’da test çalışmaları yapıldığını belirterek şunları söyledi: "İlimizde test aşamasına başladık. Cihazın verdiği sonuçlara göre, uyuşturucu kullandığı tespit edilen şahıslara 3 bin 741 lira para cezası uygulanıyor, ehliyetine 5 yıl el konuluyor.”
Kaynak: İHA