Manisa'nın İkinci Turizm Lisesi'nin Adı Kula'nın Tarihine İşık Tutacak

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sevgin ve Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın Kula'da İl Özel İdaresi tarafından yapılan Germiyanoğlu Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Binası arsasını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Manisa'nın İkinci Turizm Lisesi'nin Adı Kula'nın Tarihine İşık Tutacak

2 Milyon 807 TL Karşılığında Manisa İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen Manisa'nın ikinci Turizm Lisesi olarak Kula'ya yapılan 24 derslikli Turizm Ve Otelcilik Lisesi'nin adı Germiyanoğlu Anadolu Turizm ve Otelcilik olarak değiştirildiğini ifade eden Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, turizm Kenti olma yolunda ilerleyen Avrupa Unesco Jeopark Ağı tarafından Dünya'nın 99. Avrupa'nın 58. Türkiye'nin ise ilk Jeoparkı olarak ilan edilen Kula'nın tarihi ve kültürel mirasına eğitim ile katkı sağlayacağını belirtti.

Okulun 6 bin 500 m2 alana sahip olacağını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sevgin, okul binasın 2014 yılı Ekim ayı içerisinde biteceğini ifade etti.

Sevgin, "Kula Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi'nin toplamda 6 bin 500 m2 üzerine oturacak. okulun tamamı 3 katlı olup 24 derslikli olarak inşaa edilecek" dedi.

Kaynak: İHA