Yervant Bostancı ve Avadis Hadjian’dan Gündeme İlişkin Açıklamalar

Hayatını sürdürdüğü Amerika’dan 21 yıl sonra memleketi Diyarbakır’a gelen Ermeni asıllı udi sanatçısı Yervant Bostancı ile Arjantinli Ermeni gazeteci Avadis Hadjian, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yervant Bostancı ve Avadis Hadjian’dan Gündeme İlişkin Açıklamalar

Yaşadığı Amerika Birleşik Devletleri’nden 21 yıl sonra memleketi Diyarbakır’a gelen udi sanatçısı Yervant Bostancı, Avrupa’daki konserlerinde Diyarbakır’a olan özlemini gözyaşlarıyla anlattığını söyledi.

2009’a kadar Diyarbakır’a gelmeyi düşünmediğini belirten Bostancı, bu yıldan sonra her 6 ayda bir memleketine geldiğini ifade etti.

Diyarbakır’da kendisini çeken derin bir sevdanın olduğunu anlatan Bostancı, Diyarbakır’da yaşamaya karar verdiğini, memleket sevdasını başka bir yerde yaşamadığını ifade etti.

Kültür Bakanı Ömer Çelik ve diğer bürokratlarla gerçekleştirdiği güzel sohbetin, kendisinin memleketine dönmeye etkisi olduğunu aktaran Bostancı, yurt dışında olmasına rağmen memleketine sanatsal anlamda katkı sağlamayı düşündüğünü aktardı.

Çözüm süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bostancı, “Ben sevgi ve müzik adamıyım, siyasetçi değilim ama bu gelişmeler yabana atılacak gibi değil. Çünkü yıllarca önce sokakta ne Ermenice ne de Kürtçe konuşabiliyorduk. Kitaplar yakılıyordu, taş plaklar yakılıp çöplere atılıyordu. Ama bugün çok şey aşıldı bunları görmemezlikten gelmek çok yazık olur. Ben süreci destekliyorum. En azından cenazeler evlere gelmiyor anaların yüreği yanmıyor, sevdalıların gözü arkada kalmıyor, evler yıkılmıyor. Bu işler tek taraflı olmuyor bu sürece tüm halklar bence destek vermelidir. Çok iyi şeyler olacağına inanıyorum ben bardağın bir tarafını her zaman dolu görüyorum” dedi.

Arjantinli Ermeni gazeteci Avadis Hadjian ise, annesinin Diyarbakır asıllı olduğunu söyledi.

Kendisinin 1 aydır Diyarbakır’da olduğunu ifade eden Hadjian, bölgenin kendisine evindeymiş hissi uyandırdığını dile getirdi. Ailesinin Arjantin’de yaşadığını belirten Hadjian, “Ama burası dünyanın en rahat yeri. Bence köklü bir geçmişi var Diyarbakır’ı çok seviyorum” diye konuştu.

Çözüm süreci ile ilgili izlenimlerini paylaşan Hadjian, “Gelişmelerin olumlu yönde olduğunu düşünüyorum. Türkiye çok değişti. Devlet, halk bu sürecin gelişmesini istiyor. Türkiye 20 yıl önceki Türkiye değil. Çok şey değişti. Ben süreçten çok umutluyum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA