Doğan, Seçmen Liseteleri İle İlgili Açıklama Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, seçmen listeleri ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Doğan, Seçmen Liseteleri İle İlgili Açıklama Yaptı

Doğan, vatandaşların seçmen listelerini kontrol etmenleri ve vatandaşın seçmen listelerinden isimlerinin olup olmadığına bakmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Doğan, şunları söyledi:
“10 Ocak itibariyle seçmen listeleri askıya çıktı, 23 Ocak tarihinde askından inecek. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlarımızın bu seçmen listelerini mutlaka kontrol etmelerini istiyoruz. Çünkü Türkiye genelinde 1 milyon kişinin kaydında hata ve eksik olduğu yönünde duyumlar aldık, bir çok mahalleden vatandaşlarımız bizlere şikayette bulunuyorlar, kendi isimlerinin olmadığını eksikliklerin olduğu, kimlik bilgilerinde olduğuyla ilgili şikayetler aldık. Biz vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz, eğer 30 Mart tarihinde oy kullanmak istiyorsanız lütfen gidin mahalle muhtarlıklarının asılı seçmen listeleri var, yüksek seçim kurulunun internet sitesinde liste var, Cumhuriyet Halk Partisinin E seçmen uygulaması var internetten ona girip kendilerini sorgulayabilirler baka bilirler. Ayrıca ailede bulunan seçmenleri ve aynı binada ikamet eden seçmenleri görme imkanları var. Bir eksiklik ya da bir fazlalık olduğunu gördüklerinde bizlere müracaat edebilirler biz bu tür durumun her türlü itirazını yapabiliriz. Ama bunun için son tarih 23 Ocak’tır.”
Kaynak: İHA