Deniz Feneri Derneği'nden Suriyelilere Yardım

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi, Nizip ilçesindeki 300 aileye gıda ve temizlik malzemesi ile battaniye yardımında bulundu.

Derneğin hazırladığı gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan yardım kolileri ve battaniyeler, ilçe merkezinde kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdüren 300 aileye teslim edildi.
Dernek yetkilisi İbrahim Yıldız, Deniz Feneri Derneği olarak Suriye'ye yakın olan Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis'teki Suriyelilere yardım yaptıklarını söyledi.

Bugün Nizip ilçesinde 150 aileye gıda ve temizlik malzemesi, 150 aileye ise giysi ve battaniye yardımında bulunduklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"Deniz Feneri Derneği olarak Türkiye genelinde Suriyelilere yönelik yürüttüğümüz çalışma kapsamında farklı tarih ve zamanlarda gıda, temizlik, giysi, ilaç, battaniye ve medikal malzeme yardımlarımızı hız kesemeden sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra Suriye içerisindeki kamp ve köylerde de aynı şekilde dağıtımlarımız devam etmekte. Bu kapsamda cuma gününe kadar Babusselam'da bulunan çadır kentte yaklaşık 15 bin Suriyeliye bin 100 soba ve 320 ton kömür dağıtacağız. Bunun yanı sıra bugün de Nizip ilçesinde hem kendi ekibimizle hem de gönüllü ekibimizle tespit edilen ailelere yardımda bulunduk."
Kaynak: AA